Skončilo sa stretnutie gréckokatolíckych biskupov Európy

31.10.2005 Prešov

Prešov 30. októbra (TASR) - Návštevami viacerých mimoprešovských farností skončilo svoj pobyt na Slovensku v závere týždňa 20 gréckokatolíckych arcibiskupov ...
Prešov 30. októbra (TASR) - Návštevami viacerých mimoprešovských farností skončilo svoj pobyt na Slovensku v závere týždňa 20 gréckokatolíckych arcibiskupov a biskupov. Ich hostiteľom bol prešovský eparcha Ján Babjak.

Nová tradícia v aktivitách hodnostárov tejto cirkvi východného obradu z Talianska, Ukrajiny, Maďarska, Nemecka, Francúzska, Poľska, Čiech a Slovenska sa začala v lete v Ríme. Nasledujúce stretnutie bude v Zarvanici, pútnickom mieste v Ternopoľsko-zborovskej eparchii na Ukrajine. Budú sa zaoberať pohľadom na sviatostné manželstvo.
Témou ich viacdenných uvažovaní v exercičnom dome v Prešove bolo ako vydávať svedectvo východnej tradície. V programe boli aj dve pobožnosti v Prešove a jedna vo Svidníku, ktoré vyvolali veľký záujem veriacich. Navštívili chrámy v Starej Ľubovni, Červenom Kláštore, v Bardejovských Kúpeľoch, Dobroslave a Ladomírovej.
Riaditeľ Gréckokatolíckeho biskupského úradu v Prešove Ľubomír Petrík informoval TASR, že išlo o priateľské stretnutie \"bratov v biskupskej službe\", preto jeho cieľom nebolo vydanie dokumentu alebo záväzných záverov. \"Bohatstvo myšlienok z prešovského stretnutia bude potrebné a osožné v jednotlivých miestnych gréckokatolíckych cirkvách v Európe uvádzať do života, \" dodal.
 

Vyberte región

mark